Eneco meerjarenovereenkomst

22 december 2010

Eneco sluit meerjarenovereenkomst met Gate terminal

Energiebedrijf Eneco heeft met Gate terminal een meerjarencontract gesloten voor de jaarlijkse doorzet van één miljard kubieke meter aardgas naar Eneco’s eindgebruikers (klanten en elektriciteitscentrales). De afname van gas uit de terminal start september 2011 als Gate terminal op de Rotterdamse Maasvlakte, met als grootste aandeelhouders Gasunie en Vopak, in bedrijf komt. Eneco laat het aardgas in vloeibare vorm (LNG) per schip bij de terminal aanvoeren. Het LNG wordt in de installaties van Gate terminal opgeslagen. In gasvorm gaat het dan via het Nederlandse gastransportnet naar de eindgebruikers van Eneco.

Branko Pokorny, algemeen directeur van Gate terminal, is verheugd dat een vooraanstaand energieconcern als Eneco kiest voor Gate terminal en daarmee ook voor vloeibaar aardgas. “Het onderstreept het belang van het open en flexibele karakter van de terminal voor onze klanten dat deze herallocatie van doorzetcapaciteit tussen klanten mogelijk maakt.” Gate terminal ligt op schema om commercieel in bedrijf te gaan vanaf september 2011.

—————————————————————————————————–
Meer informatie is verkrijgbaar bij:
Gate terminal B.V.
Peter C.M. Bassa
Manager Communications
T: + 31 180 64 68 80
M: + 31 6 22 40 73 82
E-mail : peter.bassa@gate.nl
Bezoek de website www.gateterminal.com  voor meer informatie over Gate terminal. Hier kunt u foto’s en videofilms downloaden over de voortgang van het bouwproces van de terminal.