Truckloading

Goedkeuringsprocedure

Voordat trailers en ISO-containers bij Gate terminal geladen kunnen worden met LNG moeten alle onderdelen van de combinatie (truck, trailer en indien sprake is van een ISO container ook deze container) gekeurd en toegelaten worden. Deze goedkeuringsprocedure ziet vooral toe op de (wettelijke) eisen op het gebied van veiligheid alsmede de compatibiliteit met de terminal.

Ook chauffeurs moeten tevoren aangemeld worden, zij dienen (naast een geldig rijbewijs) ook te beschikken over relevante ADR certificaten en voldoende kennis en ervaring om veilig LNG te kunnen laden en vervoeren.

Belangrijke stappen aanvraagprocedure

De eerste stap bij interesse in de truckloading service is contact opnemen met Gate terminal b.v., waarna wij, indien nodig, een confidentiality agreement (CA) zullen opsturen. Wij zullen u vervolgens u aan de hand van een eerste gesprek verdere informatie geven over de beschikbare capaciteit, eisen voor goedkeuring van trailers/containers en operationele procedures.

Na het doornemen van deze informatie zullen wij met u het contract voor de truckloading service doornemen, dit contract is standaard en van toepassing voor alle klanten waardoor materiele wijzigingen niet mogelijk zijn. Dit truckloading service contract bevatten de afspraken tussen u als klant en Gate terminal b.v. over onder meer het aantal truckloading slots in een bepaalde periode. Binnen dit raamwerkcontract kunt u op een later tijdstip individuele truckloading slots plannen.

Naast het contract tussen u als klant en Gate terminal voor de truckloading service maakt u afspraken met één van onze capaciteitshouders over de levering uit onze terminal. Aangezien Gate terminal een multi-user, open access terminal is zonder commerciele bemoeienis met het product LNG zelf zijn onze capaciteitshouders de aangewezen partijen om u de LNG vanuit hun voorraad bij Gate te leveren.

Truck procedures

Nadat uw truck, trailer en eventueel ISO-container zijn goedgekeurd voor gebruik bij Gate terminal en de contracten voor de truckloading service afgerond zijn kunt u beginnen met het laden van LNG bij Gate terminal.

U doet dit door voor de te laden trailer een tijdslot in te plannen waarin de trailer geladen kan worden. Een tijdslot omvat een afspraak voor een periode van twee uur waarin wij uw trailer of container laden met LNG. Na afloop van de lading ontvangt u van ons een laaddocument met daarop de geladen hoeveelheid (zowel massa als energie).

Indien u behoefte heeft aan diensten als afkoelen of inert maken van een trailer of container is dit mogelijk in combinatie met een lading, wij verzoeken u contact op te nemen met ons voor verdere afspraken.