Partners

N.V. Nederlandse Gasunie (Gasunie) en Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) zijn de initiatiefnemers en partners in Gate terminal. Beide bedrijven hebben de juiste expertise voor de bedrijfsvoering van een LNG-importterminal. De eerste Nederlandse LNG-importterminal, op de Maasvlakte in Rotterdam, vormt daarmee een unieke bundeling van kennis en ervaring.

Veelzijdige expertise

Gasunie en Vopak hebben uitgebreide ervaring met het beheren van onafhankelijke terminals, het afhandelen van per tanker aangevoerde ladingen, efficiënt voorraadbeheer voor klanten, opslag van LNG en het omzetten van LNG in aardgas. Het beheersen van de gaskwaliteit en een veilige, efficiënte aansluiting op het binnenlandse gastransportnetwerk completeren de gezamenlijke expertise.

Koninklijke Vopak N.V.

Vopak is ’s werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de op- en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert een wereldwijd netwerk van terminals. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die hun weg naar talrijke industrieën vinden.

Voor meer informatie: www.vopak.com

N.V. Nederlandse Gasunie

Gasunie is een energie-infrastructuurbedrijf met een toonaangevende positie in Europa. Het aardgasleidingnet van Gasunie in Nederland en Duitsland heeft een lengte van ruim 17.000 kilometer en geldt met een doorzet van ruim 100 miljard m3 als een van de grootste hogedruknetten in Europa. Daarnaast ontwikkelt Gasunie infrastructuur voor het transport van CO2, waterstof en warmte, en faciliteert het bedrijf de technologieontwikkeling en invoeding van groen gas.

Voor meer informatie: www.gasunie.nl