Commercial

Gate terminal vormt een belangrijke schakel in de wereldwijde logistieke keten van vloeibaar aardgas. Gate ontvangt LNG vanuit de gehele wereld en transporteert het product naar uiteenlopende internationale locaties. De traditionele exportrol van ons land heeft geleid tot goede verbindingen naar Noordwest-Europa. Door onze ligging in de Rotterdamse haven is een korte logistieke keten voor opslag van LNG mogelijk: flexibel en onderscheidend in de markt. Gate terminal heeft zich daardoor ontwikkeld tot een LNG hub in Europa.

De afdeling Commercial van Gate terminal richt zich op het verkopen van diensten en het behandelen en plannen van aanvragen voor het laden, lossen en opslaan van LNG, evenals de verdere distributie van het product. Daarnaast ontwikkelt Commercial nieuwe producten en diensten op basis van veranderende wensen van klanten. De innovatieve diensten van Gate dragen bij aan de ambities van klanten, waaronder toonaangevende relaties zoals OMV, Glencore, Shell en Uniper. Gate ondersteunt hen bij het verder ontwikkelen van LNG-markten.

Gate terminal kan snel en efficiënt reageren op veranderingen in vraag en aanbod. Omdat Gate direct verbonden is met het gastransportnetwerk TTF kunnen klanten zich eenvoudig aanpassen aan ontwikkelingen op de LNG-markt. Zowel de omvang van de diensten als het gevarieerde klantenbestand ondersteunen daarbij. Door nauw contact met onze klanten en de markt investeren wij tijdig in nieuwe diensten, zoals laden, overslag en kleinschalige activiteiten als break-bulk en make-bulk.