Wijziging Management Team Gate terminal

20 november 2018

Namens aandeelhouders Gasunie en Vopak maakt Gate terminal bekend dat Wim Groenendijk met ingang van 21 november 2018 is benoemd tot Managing Director van Gate terminal.

Wim Groenendijk heeft ruime ervaring opgebouwd in de energiesector, in het bijzonder op het gebied van LNG en gasinfrastructuur. Na een dienstverband van zeventien jaar bij Shell heeft hij vanaf 2007 bij Nederlandse Gasunie verschillende managementposities vervuld. Recent was hij Director International Business van NV Nederlandse Gasunie en Managing Director van dochterbedrijf Gasunie Engineering BV. Daarnaast is hij voorzitter van Gas LNG Europe (GLE), een vereniging van Europese LNG terminal operators.

Groenendijk volgt Rolf Brouwer op die werkzaam blijft binnen de sector. Hij vervolgt zijn carrière als Managing Director van German LNG Terminal GmbH in Hamburg, een joint venture van Gasunie LNG Holding, Oiltanking GmbH en Vopak LNG Holding. Brouwer heeft vanaf 2001 verschillende managementfuncties bij Vopak vervuld en leidde sinds 2015 Gate terminal.